Kukorica krémleves
A szakács: Borianne
2023. július 28. (péntek)
Hozzászólások (0)
Vegetáriánus étel
Húsmentes receptek
Krémleves receptek
Zöldségleves receptek
Olcsó
Egyszerű
40 perc
Hozzávalók 4 főre
- 1 l víz
- só
- 15 g cukor
- 50 g vaj /margarin
- 40 g liszt
- 100 ml tejszín
- 1 tojás sárgája
Recept elkészítése
A konzerv kukoricát felöntjük 1 l vízzel, majd botmixerrel pépesítjük. Sózzuk,cukrozzuk,majd közepes lángon felforraljuk.
Amíg felforr, lisztből és vajból rántást készítünk. Ha felforrt a leves,beletesszük a rántást,simára keverjük és még forraljuk pár percig. Az egészet egy szűrőn átszűrjük.
Egy lábasban egy tojás sárgáját és a tejszínt kikeverjük. Ehhez merőkanalanként keverve hozzáadjuk a forró levest. Visszatesszük a levest a tűzre és elkeverjük benne a kockára vágott vajat. Utána már ne forraljuk mert kicsapódik.
Levesgyönggyel, kukorica szemmel tálaljuk.