Sárgabarack lekvárral töltött derelye
A szakács: Borianne
2022. január 16. (vasárnap)
Hozzászólások (0)
Vegetáriánus étel
Főzött tészta (pl.: gombóc) receptek
Tészta receptek
Olcsó
Egyszerű
60 perc
Hozzávalók 4 főre
3 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaj / margarin
Fél teáskanál só
Kevés víz
3 ek. porcukor
15 dkg sárgabarack lekvár
Recept elkészítése
A lisztet, tojásokat, sót egy kevés vízzel ruganyos tésztává gyúrjuk.
Akkor jó, ha már nem ragad a kezünkhöz. Letakarjuk és 30 percet pihentetjük.
Sodrófával lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval felkockázzuk. Minden kocka közepébe egy teáskanálnyi lekvárt teszünk, majd a tésztát összehajtjuk és a szélét jól összenyomjuk.
Lobogó vízben, fedő alatt kifőzzük, míg feljön a víz tetejére, plusz 2 perc. Leszűrjük.
A vajon/margarinon megpirítjuk a zsemlemorzsát, majd beleforgatjuk a derelyét. Porcukorral meghintve tálaljuk.