Tyúkhús leves - SütökFőzök - Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Tyúkhús leves

A szakács: borianne
2022. január 5. (szerda)
Hozzászólások (0)

Hússal főzött leves receptek

Tyúkhús leves

Átlagos
Közepes
240 perc

Hozzávalók 4 főre

1,5 kg tyúk (farhát, szárny, láb, zúza, máj)
3 db sárgarépa
3 db fehérrépa
2 db kis zeller
1db vöröshagyma
1 db közepes karalábé
3 gerezd fokhagyma
petrezselyem, zellerlevél
ízlés szerint só, bors
igény szerint tehetünk bele krumplit, kelkáposztát, paradicsomot, stb
metélttészta (személyenként egy maroknyi)
3,5 liter víz

Recept elkészítése

A húsokat megtisztítjuk, egy 5 literes edénybe tesszük. Hideg vizet engedünk rá, és feltesszük főni. A vizet felforraljuk, majd utána kis lángon, gyöngyözve főzzük tovább. A habját kis szűrővel leszedegetjük.
Ha elforrta a habját, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket.
(a répát, fehérrépát hasábokra vágjuk, a karalábét, zellert cikkekre vágjuk, a kelkáposzta, hagyma egészben kerülhet a levesbe)
Ha megfőtt a leves, leszűrjük. Pár merőkanálnyi levest kimerünk és abban főzzük meg a cérnametéltet.

Hozzászólások (0)

Még nem írtak hozzászólást. Legyél te az első!

© sutokfozok.hu 2024