Savanyú zöldségleves füstölt húsos gombóccal
A szakács: Borianne
2022. március 15. (kedd)
Hozzászólások (0)
Hússal főzött leves receptek
Átlagos
Közepes
60 perc
Hozzávalók 4 főre
2 db répa
1 db gyökér
1 db hámozott paradicsom
egy kis fej karalábé
1 fél zeller
2 db burgonya
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
babérlevél
fűszerpaprika
2 dl tejföl
fél citrom
A gombóchoz:
30 dkg burgonya
15 dkg liszt
1 tojás
só
Recept elkészítése
Megfőzzük a füstölt húst. Kiemeljük a léből, az egyik felét felkockázzuk. A zöldségeket feldaraboljuk és a lében puhára főzzük. Ízesítjük. Ha puha a zöldség visszatesszük a felkockázott füstölt húst.
Elkészítjük a gombócokat. A főtt burgonyát és a maradék füstölt húst ledaráljuk, hozzáadjuk a lisztet, toját, petrezselyemzöldet, sót és gombócokat formálunk belőle.
A levesből kimerünk 3-4 merőkanállal, ebbe elkeverjük a tejfölt és a citromlevet és a leveshez keverjük.
A gyöngyöző levesbe tesszük a gombócokat. Ha feljött a tetejére még 5 percig főzzük. Megszórjuk friss petrezselyem zölddel. Igen tartalmas leves.