Kolbászos krumplileves
A szakács: borianne
2022. január 5. (szerda)
Hozzászólások (0)
Hússal főzött leves receptek
Átlagos
Egyszerű
50 perc
Hozzávalók 4 főre
25 dkg parasztkolbász
2 db nagy sárgarépa
1 db fehérrépa
2 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 kk fűszerpaprika
babérlevél
petrezselyem
só, bors
olaj
Recept elkészítése
Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, és a felkarikázott kolbászt.
Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a feldarabolt krumplit, répát, gyökeret, fokhagymát, babérlevelet. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk.
Közepes lánggal készre főzzük.
Tejfölös habarással sűríthetjük.