Kelt tésztás csöröge
        A szakács: Borianne
        2023. február 9. (csütörtök)
        Hozzászólások (0)
        
                
        
        
        Kelttészta receptek
        
    
 
        
        
                 Átlagos
                 Egyszerű
                 40 perc
            
Hozzávalók 4 főre
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- 1 dl tej
- 2 db tojás
- 3 kanál cukor
- 2 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek. rumaroma
- 1 db citrom reszelt héja
- étolaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
Recept elkészítése
A tejet kissé megmelegítjük pici cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és  felfuttatjuk. Egy tálba beleöntjük a többi hozzávalót, ráöntjük a felfuttatott élesztőt és jól összedolgozzuk. Fél órát meleg helyen, konyharuhával letakarva pihentetjük.
Ha megkelt, a tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Tetszőleges formára vágjuk. 
Bő, forró olajban kisütjük. Lekvárral, vagy porcukorral megszórva tálaljuk.
