Kelt tésztás csöröge - SütökFőzök - Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Kelt tésztás csöröge

A szakács: Borianne
2023. február 9. (csütörtök)
Hozzászólások (0)

Kelttészta receptek

Kelt tésztás csöröge

Átlagos
Egyszerű
40 perc

Hozzávalók 4 főre

- 30 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- 1 dl tej
- 2 db tojás
- 3 kanál cukor
- 2 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek. rumaroma
- 1 db citrom reszelt héja
- étolaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz

Recept elkészítése

A tejet kissé megmelegítjük pici cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba beleöntjük a többi hozzávalót, ráöntjük a felfuttatott élesztőt és jól összedolgozzuk. Fél órát meleg helyen, konyharuhával letakarva pihentetjük.
Ha megkelt, a tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Tetszőleges formára vágjuk.
Bő, forró olajban kisütjük. Lekvárral, vagy porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások (0)

Még nem írtak hozzászólást. Legyél te az első!

© sutokfozok.hu 2024