Kalácstésztában sült almakupola - SütökFőzök - Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Kalácstésztában sült almakupola

A szakács: Borianne
2022. február 6. (vasárnap)
Hozzászólások (0)

Sütemény receptek

Kalácstésztában sült almakupola

Átlagos
Közepes
60 perc

Hozzávalók 4 főre

12 darabhoz:
2 dkg élesztő
6 dkg cukor
30 dkg liszt + szóráshoz
1,5 dl tej
2 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
5 dkg vaj
1 tasak vaníliás cukor
6 db alma
15 dkg darált dió
10 dkg baracklekvár
Egy csipet só
Porcukor a szóráshoz

Recept elkészítése

Egy tálba elkeverjük a lisztet cukorral. Hozzáöntjük a tejben felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, és a sót. Sima tésztává dagasztjuk
lefedjük és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Közben megtisztítjuk az almákat, kettévágjuk, magházát kivájjuk. A diót összekeverjük a lekvárral és megtöltjük az almákat.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk. 12 db 8-10 cm-es átmérőjű korongot szaggatunk, mindegyikre egy almát teszünk. A megmaradt tésztából csíkokat vágunk és beburkoljuk vele az almákat. Tetejüket lekenjük tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások (0)

Még nem írtak hozzászólást. Legyél te az első!

© sutokfozok.hu 2024