Kalácstésztában sült almakupola
A szakács: Borianne
2022. február 6. (vasárnap)
Hozzászólások (0)
Sütemény receptek

Átlagos
Közepes
60 perc
Hozzávalók 4 főre
2 dkg élesztő
6 dkg cukor
30 dkg liszt + szóráshoz
1,5 dl tej
2 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
5 dkg vaj
1 tasak vaníliás cukor
6 db alma
15 dkg darált dió
10 dkg baracklekvár
Egy csipet só
Porcukor a szóráshoz
Recept elkészítése
Egy tálba elkeverjük a lisztet cukorral. Hozzáöntjük a tejben felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, és a sót. Sima tésztává dagasztjuk
lefedjük és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Közben megtisztítjuk az almákat, kettévágjuk, magházát kivájjuk. A diót összekeverjük a lekvárral és megtöltjük az almákat.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk. 12 db 8-10 cm-es átmérőjű korongot szaggatunk, mindegyikre egy almát teszünk. A megmaradt tésztából csíkokat vágunk és beburkoljuk vele az almákat. Tetejüket lekenjük tojással. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.