Hébeknédli - SütökFőzök - Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Hébeknédli

A szakács: Borianne
2023. július 29. (szombat)
Hozzászólások (0)

Kelttészta receptek

Hébeknédli

Átlagos
Közepes
120 perc

Hozzávalók 4 főre

- 70 dkg liszt
- 2 dl langyos tej
- 4 dkg élesztő
- 4 tk. só
- egy csipet só
- 1 tojás sárgája
- 3-4 ek. olvasztott zsír
- kb. 2 dl víz

Recept elkészítése

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és lágy tésztát gyúrunk. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és a tésztát négy részre osztjuk. Mindegyik tésztát kb. 20*30 cm téglalappá nyújtjuk. Megkenjük olvasztott zsírral, megszórjuk búzadarával, majd szorosan feltekerjük. A tészta két végét ellentétes irányban megcsavarjuk, majd egy csomót kötünk rá.
Egy lábas alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát pedig megkenjük olvasztott zsírral. Beletesszük a csigákat, a lábasra fedőt teszünk és még fél órát pihentetjük. Ha letelt, a tésztákat széthúzzuk egymástól és kb. 2 dl vizet öntünk a lábasba. Visszatesszük a fedőt és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 órát sütjük. 45 perc után fedő nélkül sütjük tovább. Babgulyás mellé kiváló köret.

Hozzászólások (0)

Még nem írtak hozzászólást. Legyél te az első!

© sutokfozok.hu 2024