Dahl- indiai vöröslencse leves
A szakács: Borianne
2023. február 9. (csütörtök)
Hozzászólások (0)
Vegán étel
Húsmentes receptek
Átlagos
Egyszerű
35 perc
Hozzávalók 4 főre
- 1 csésze vöröslencse
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek. kókuszzsír
- 1 db vöröshagyma
- 1 dobókockányi friss gyömbér, vagy 1 ek. őrölt gyömbér
- 2 db babérlevél
- 1 kk. só
- 1 kk. őrölt bors
- 1 kk. őrölt kömény
- 1 kk. kurkuma
- 1 kk. curry vagy más indiai fűszer
Tehetünk bele chilit, vagy reszelhetünk bele narancs- citromhéjat.
Recept elkészítése
A meghámozott hagymát, gyömbért, fokhagymát apróra vágjuk. A felhevített kókuszzsíron karamellbarnára pirítjuk a hagymás, gyömbéres keveréket. Beleszórjuk a fűszereket a babérlevél kivételével. Hozzáöntöm a lencsét, 2-3 percig pirítjuk. Közben egy csésze vizet felforralok egy másik lábosban. Ha felforrt, ráöntöm a lencsére és hozzáadom a babérlevelet. Itt tehetünk bele chilit, vagy reszelt narancs-citromhéjat.
Ha túl sűrű, adok még hozzá egy pohár vizet.
Kb. 25 perc alatt készre főzzük.