Zabpelyhes tallér
A szakács: Borianne
2022. október 20. (csütörtök)
Hozzászólások (0)
Sütemény receptek

Átlagos
Egyszerű
300 perc
Hozzávalók 4 főre
- 15 dkg zabpehely
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 1 tojás
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
- fahéj
Recept elkészítése
A száraz hozzávalókat (liszt, zabpehely, só, szódabikarbóna, fahéj) összekeverjük egy tálban.
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd az egész tojással tovább habosítjuk. Összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat,hozzáforgatjuk az apróra tört csokoládét.
Minimum 4 órát pihentetjük.
Majd diónyi golyókat formázunk, kb. 5cm-re egymástól tepsibe tesszük,tetejüket kissé ellapítjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.