Zabpelyhes tallér - SütökFőzök - Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Zabpelyhes tallér

A szakács: Borianne
2022. október 20. (csütörtök)
Hozzászólások (0)

Sütemény receptek

Zabpelyhes tallér

Átlagos
Egyszerű
300 perc

Hozzávalók 4 főre

- 10 dkg liszt
- 15 dkg zabpehely
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 1 tojás
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
- fahéj

Recept elkészítése

A száraz hozzávalókat (liszt, zabpehely, só, szódabikarbóna, fahéj) összekeverjük egy tálban.
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd az egész tojással tovább habosítjuk. Összekeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat,hozzáforgatjuk az apróra tört csokoládét.
Minimum 4 órát pihentetjük.
Majd diónyi golyókat formázunk, kb. 5cm-re egymástól tepsibe tesszük,tetejüket kissé ellapítjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások (0)

Még nem írtak hozzászólást. Legyél te az első!

© sutokfozok.hu 2024