Kemencés lángos (langalló) - SütökFőzök - Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Kemencés lángos (langalló)

A szakács: Borianne
2022. március 15. (kedd)
Hozzászólások (0)

Kelttészta receptek

Kemencés lángos (langalló)

Átlagos
Közepes
80 perc

Hozzávalók 4 főre

50 dkg liszt
1 csomag élesztő
1 tk. só
2 ek. olaj
Tetejére:
egy nagy pohár tejföl
20 dkg bacon
lilahagyma

Recept elkészítése

2,5 dl langyos vizet keverjünk össze az élesztővel. Hozzáadjuk a lisztet, az olajat, sót és összegyúrjuk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen egy órát hagyjuk kelni.
Ha megkelt, kinyújtjuk a tésztát, majd olajjal megkent tepsibe fektetjük. A tészta tetejét is megkenjük olajjal.
Eloszlatjuk tetején a tejfölt és a kockára vágott bacont. 220 fokon kb. 20 percig sütjük. Ha megsült, kikapcsoljuk a sütőt, megszórjuk lilahagymával és 10 percig még a meleg sütőben pirítjuk.

Hozzászólások (0)

Még nem írtak hozzászólást. Legyél te az első!

© sutokfozok.hu 2024