Tökmagos pogácsa
A szakács: Borianne
2023. július 28. (péntek)
Hozzászólások (0)
Vegetáriánus étel
Falatkák (sör- és borkorcsolyák)
Péksütemény receptek
Sós süti receptek
Átlagos
Egyszerű
80 perc
Hozzávalók 4 főre
250 g vaj/margarin
1 tojás + 1 a tetejére
150 ml tej
150 ml tejföl
25 g élesztő
1 tk. cukor
1 evk. só
80 g pirított tökmag a tésztába + 20 g a tetejére
Recept elkészítése
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, cukorral felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és az élesztős tejet is. Kézzel vagy robotgéppel simára keverjük. Meleg helyen, letakarva, egy órát kelesztjük.
Majd a tésztát lisztezett felületen 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat, tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk a maradék tökmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.