Sokmagvas, túrós-zabpelyhes lepényke - SütökFőzök - Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Sokmagvas, túrós-zabpelyhes lepényke

A szakács: Borianne
2022. március 15. (kedd)
Hozzászólások (2)
Vegetáriánus étel
Falatkák (sör- és borkorcsolyák) Húsmentes receptek Köret receptek

Sokmagvas, túrós-zabpelyhes lepényke

Átlagos
Közepes
35 perc

Hozzávalók 4 főre

250 g túró
250 g zabpehely
1 tojás
1 vöröshagyma
Só, bors
magvak (tökmag, szezámmag, lenmag, stb.)

Recept elkészítése

A hagymát apróra vágjuk, összekeverjük a túróval, zappehellyel, tojással. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a magvakat és jól összegyúrjuk. Lepényeket formázunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Előételként, köretként, feltétként is használható.

Hozzászólások (2)

Sütökfőzök
2022. június 12. (vasárnap) 08:17

Szia!
Ennyit ír a recept.
220 fokon kell sütni.

Zsuzsa
2022. június 5. (vasárnap) 20:28

Nem sok a 250 g zabpehely? Milyen sütési fokon?

© sutokfozok.hu 2024