Sárgabarack lekvárral töltött derelye - SütökFőzök - Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Sárgabarack lekvárral töltött derelye

A szakács: Borianne
2022. január 16. (vasárnap)
Hozzászólások (0)
Vegetáriánus étel
Főzött tészta (pl.: gombóc) receptek Tészta receptek

Sárgabarack lekvárral töltött derelye

Olcsó
Egyszerű
60 perc

Hozzávalók 4 főre

50 dkg liszt
3 tojás
10 dkg zsemlemorzsa
5 dkg vaj / margarin
Fél teáskanál só
Kevés víz
3 ek. porcukor
15 dkg sárgabarack lekvár

Recept elkészítése

A lisztet, tojásokat, sót egy kevés vízzel ruganyos tésztává gyúrjuk.
Akkor jó, ha már nem ragad a kezünkhöz. Letakarjuk és 30 percet pihentetjük.
Sodrófával lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval felkockázzuk. Minden kocka közepébe egy teáskanálnyi lekvárt teszünk, majd a tésztát összehajtjuk és a szélét jól összenyomjuk.
Lobogó vízben, fedő alatt kifőzzük, míg feljön a víz tetejére, plusz 2 perc. Leszűrjük.
A vajon/margarinon megpirítjuk a zsemlemorzsát, majd beleforgatjuk a derelyét. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások (0)

Még nem írtak hozzászólást. Legyél te az első!

© sutokfozok.hu 2024