Karfiolos répatorta tökmaggal
A szakács: Borianne
2022. február 7. (hétfő)
Hozzászólások (0)
Egytál étel receptek
Átlagos
Közepes
60 perc
Hozzávalók 4 főre
1 kg sárgarépa
100 g vaj
1 dl tej
4 tojás
Só, bors
Tökmag
Zsemlemorzsa
Recept elkészítése
A megtisztított egész zöldségeket sós vízben puhára főzzük.
A sárgarépát áttörjük, majd vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a tejet és állandó keverés mellett pürét készítünk. Felverünk 3 tojás sárgáját, hozzáadjuk a répához. Kissé hagyjuk hűlni, közben kemény habbá verjük a tojásfehérjéket és óvatosan belekeverjük a répás pürébe. Sózzuk, borsozzuk.
Egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tálba körbe elhelyezzük a fejekre szedett karfiolt, középre halmozzuk a sárgarépa pürét. Megöntöztük az egészet olvasztott vajjal. Egy tojás sárgáját felverjük és megkenjük a tetejét. Tökmagot szórunk rá. Sütőben 200 fokon pirulásig sütjük.
A répa alá tehetünk sajtot, hagymát , szalonnát.