Hagymás-tejfölös sült csülök - SütökFőzök - Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Hagymás-tejfölös sült csülök

A szakács: Borianne
2022. január 13. (csütörtök)
Hozzászólások (0)

Sertéshúsos étel receptek

Hagymás-tejfölös sült csülök

Átlagos
Közepes
200 perc

Hozzávalók 4 főre

70 dkg nyers csülök
80 dkg burgonya
4 gerezd fokhagyma
2 db nagy vöröshagyma
Só, bors
450 g tejföl
Olaj

Recept elkészítése

A nyers, megtisztított csülköt a csont mentén felvágjuk. Megtűzzük a félbe vágott fokhagymával. A tepsi aljára egy kis olajat öntünk, rátesszük a karikára vágott nyers krumplit. Sózzuk, borsozzuk.
A krumplira rátesszük a csülköt, majd beborítjuk vékonyra vágott hagyma szeletekkel. Ráöntjük a tejfölt.
Alufóliában lefedve két óráig sütjük, majd alufólia nélkül sütjük tovább míg meg nem pirul.
Ha a csülköt előfőzzük, természetesen a sütési idő is lerövidül.

Hozzászólások (0)

Még nem írtak hozzászólást. Legyél te az első!

© sutokfozok.hu 2024