Áfonyás, citromos pite
A szakács: Borianne
2022. február 6. (vasárnap)
Hozzászólások (1)
Sütemény receptek
Torta receptek
Átlagos
Közepes
60 perc
Hozzávalók 4 főre
2 evőkanál barna cukor
18 dkg vaj
Citromkrémhez:
2 tojás
2 tojássárgája
15 dkg cukor
8 dkg vaj
2 citrom kifacsart leve és héja
15 dkg áfonya
Recept elkészítése
Sima tésztát gyúrunk lisztből, cukorból, felkockázott, hideg vajjal, és 2-3 evőkanál jéghideg vízzel. Folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és a kivajazott, lisztezett formába nyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Amíg hűl, elkészítjük a krémet.
Kézi habverővel felverjük a tojást, tojássárgájával és a cukorral, majd vízgőz felett hozzáadjuk a vajat, a citromhéjat és levet, és kevergetés mellett besűrítjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a kihűlt tésztára öntjük. Egy-két órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt az áfonyát a tetejére szórjuk.