Tyúkhús leves
        A szakács: borianne
        2022. január 5. (szerda)
        Hozzászólások (0)
        
                
        
        
        Hússal főzött leves receptek
        
    
 
        
        
                 Átlagos
                 Közepes
                 240 perc
            
Hozzávalók 4 főre
3 db sárgarépa
3 db fehérrépa
2 db kis zeller
1db vöröshagyma
1 db közepes karalábé
3 gerezd fokhagyma
petrezselyem, zellerlevél
ízlés szerint só, bors
igény szerint tehetünk bele krumplit, kelkáposztát, paradicsomot, stb
metélttészta (személyenként egy maroknyi)
3,5 liter víz
Recept elkészítése
A húsokat megtisztítjuk, egy 5 literes edénybe tesszük. Hideg vizet engedünk rá, és feltesszük főni. A vizet felforraljuk, majd utána kis lángon, gyöngyözve főzzük tovább. A habját kis szűrővel leszedegetjük.
Ha elforrta a habját, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket.
(a répát, fehérrépát hasábokra vágjuk, a karalábét, zellert cikkekre vágjuk, a kelkáposzta, hagyma egészben kerülhet a levesbe)
Ha megfőtt a leves, leszűrjük. Pár merőkanálnyi levest kimerünk és abban főzzük meg a cérnametéltet.
