Szezámmagos vöröslencse fasírt
A szakács: Borianne
2023. február 8. (szerda)
Hozzászólások (0)
Vegetáriánus étel
Húsmentes receptek
Átlagos
Egyszerű
30 perc
Hozzávalók 4 főre
-50 g zabpehely
-50 g zabpehely liszt
-1 db lilahagyma
-2-3 gerezd fokhagyma
-1 db tojás
-1 csokor petrezselyem
-1 tk. só
-2 tk. pirospaprika
-1 tk. római kömény
-szezámmag
Recept elkészítése
A lencsét megmossuk és legalább 3 órán keresztül bő vízben áztatjuk. Lecsöpögtetve a késes aprítóba tesszük, a petrezselyemmel, fokhagymával együtt aprítjuk.
Egy tálba tesszük, hozzádjuk a finomra vágott lila hagymát fűszereket, tojást. Ráöntjük a zabpelyhet, zabpehelylisztet és jól összekeverjük. Pár percet pihentetjük.
A szezámmagot egy tálba öntjük. A masszából vizes kézzel fasírtokat formázunk, megforgatjuk szezámmagban és forró olajban aranybarnára sütjük.
Snidlinges tejföllel, friss salátával tálaljuk.