Szezámmagos vöröslencse fasírt - SütökFőzök - Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Főzni mindenki tud! Receptek, sütés, főzés, konyhai tippek és sztorik...

Szezámmagos vöröslencse fasírt

A szakács: Borianne
2023. február 8. (szerda)
Hozzászólások (0)
Vegetáriánus étel
Húsmentes receptek

Szezámmagos vöröslencse fasírt

Átlagos
Egyszerű
30 perc

Hozzávalók 4 főre

-300 g vöröslencse
-50 g zabpehely
-50 g zabpehely liszt
-1 db lilahagyma
-2-3 gerezd fokhagyma
-1 db tojás
-1 csokor petrezselyem
-1 tk. só
-2 tk. pirospaprika
-1 tk. római kömény
-szezámmag

Recept elkészítése

A lencsét megmossuk és legalább 3 órán keresztül bő vízben áztatjuk. Lecsöpögtetve a késes aprítóba tesszük, a petrezselyemmel, fokhagymával együtt aprítjuk.
Egy tálba tesszük, hozzádjuk a finomra vágott lila hagymát fűszereket, tojást. Ráöntjük a zabpelyhet, zabpehelylisztet és jól összekeverjük. Pár percet pihentetjük.
A szezámmagot egy tálba öntjük. A masszából vizes kézzel fasírtokat formázunk, megforgatjuk szezámmagban és forró olajban aranybarnára sütjük.
Snidlinges tejföllel, friss salátával tálaljuk.

Hozzászólások (0)

Még nem írtak hozzászólást. Legyél te az első!

© sutokfozok.hu 2024